Arrangementer

Kom og hør et godt foredrag “Min vej til Løgumkloster”

Forstander Helle Skaarup: ”Min vej til Løgumkloster”
Mandag den 17. september 2018 fra kl. 16 – 18 indbyder Foreningen Norden, Grænseforeningen og Sprogforeningen i samarbejde med Sønderborg Bibliotek til foredrag
På KNØS´ GÅRD i HØRUPHAV – Forstander Helle Skaarup, Løgumkloster Refugium fortæller om ”Min vej til Løgumkloster.”
Her er hendes stikord til foredraget: Hvad kan en pose rundstykker, en hundredekrone seddel, en kvist porse, en mikrofon, en jomfruhummer, en bog, to krystalglas, en bibel, en nøgle, en æske med noder og en bog med titlen ”Altid allerede elsket” fortælle.
Jo – den kan fortælle om den vej, der har ført Helle Skaarup til Løgumkloster

Sproget får det glatte lagen

Sprogforeningen i Sydslesvig starter sæsonen med dette spændende foredrag om sprog:
“Sproget får det glatte lagen”

Mandag den 10. september kl 19:00 på Dansk Centralbibliotek i Flensborg. Entré: 7 Euro

Michael Ejstrup fortæller om, hvordan vi hele tiden sikrer, at ordsprog og talemåder passer til den tid, vi skal bruge dem i.
De unge gør det. Journalister og politikere gør det en del, og selv den ikke helt unge generation gør det indimellem. Den danske reality-stjerne Amalie gør det helt vildt meget. Vi ændrer konstant en lille smule på de faste vendinger. Nogle mere bevidst end andre.
Michael Ejstrup, sprog- og dialektforsker og forskningschef i sprog ved Danmarks Medie- og Journalisthøjskole fortæller om danskeres kultur i forandring, hvordan vi hele tiden sikrer, at ordsprog og talemåder passer til den tid, vi skal bruge dem i. Ejstrup viser tekst- og billedeksempler med både talesprogets og skriftsprogets spidsfindigheder. Alle kan finde eksempler, der enten styrker smilenes størrelse eller får mavesyren til at skumme. ”Verden er af lava”. Eller hvad siger du?
Michael Ejstrup har skrevet flere bøger På biblioteket finder du bl.a. ”Grundbog i sprog” og ”Hvad tiden er fuld af, flyder munden over med: faste vendinger i forandring”.


En del af Danmarks Bibliotekers kampagne ORD.

Arrangeret i samarbejde med Sprogforeningen i Sydslesvig og Foreningen Norden i Sydslesvig.